Børs og finans

«Supermann»-milliardær tror på bitcoin

Kryptovaluta har hatt en god start på 2019 – og en av verdens rikeste tror på bitcoin.

Foto: AP Photo/Kin Cheung

Foto: AP Photo/Kin Cheung

Artikkel av: Eline Hvamstad
12. januar 2019 - 07.36

En rekke mennesker har trodd på og blitt skuffet av kryptovalutaen bitcoin, men det er ikke hver dag en av verdens rikeste – i dette tilfellet den Hong Kong-baserte milliardæren, Li Ka-shing, sier han tro på den fremvoksende teknologien, ifølge Forbes.

God for 264 milliarder 

90-årige Li Ka-shing som kalles «supermann» er anses for å være en av de mest innflytelsesrike forretningsmennene i Asia.

Forbes oppgir at han har en formue på om lag 31 milliarder dollar eller 263,5 milliarder kroner.

Nettstedet skriver at Ka-shing er en av investorene som har gått inn med penger i Bakkt, en handelsplattform for bitcoin og krytovaluta.

Bakkt kunngjorde sist uke at de har hentet 182,5 millioner dollar eller om lag 1,5 milliarder kroner i markedet.

Opptur i 2019?

Etter det som må sies å ha vært «en kald vinter» for kryptovaluta har flere investorer gledet seg over en positiv start på 2019, og mange ser frem til å kunne handle bitcoin future-kontrakter på flere store verdensbørser, samt å kunne ta i bruk den – for mange – etterlengtede bitcoin-plattformen, Bakkt.

Bakkt utvikles i samarbeid med New York Stock Exchange, og i partnerskap med kjente selskaper som Starbucks og Microsoft.

Senere i år vil man gjennom Bakkt kunne kjøpe, selge og bruke kryptovaluta gjennom Microsofts sky, mens Starbucks vil la deg veksle kryptovaluta og bitcoin til amerikanske dollar for å kunne handle på deres restauranter og utsalgssteder.