Børs og finans

Tore Tønseth: Sektoren har vært volatil

Utenfor SalMars hovedkvarter og foredlingsanlegg på Frøya i Trøndelag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.

Utenfor SalMars hovedkvarter og foredlingsanlegg på Frøya i Trøndelag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
3. januar 2019 - 13.45

Sjømatindeksen på Oslo Børs er ned 0,90 prosent torsdag, tynget av blant annet Lerøy Seafood og Grieg Seafood som faller henholdsvis 1,67 og 2,97 prosent.

Det forundrer analytiker Gard Aarvik i Pareto Securities.

- Spotprisen kan være litt under press, men rapporten er fortsatt på at det holder seg over 60 kroner pr kilo. Det er ikke noe stort avvik fra romjulen, men i disse tidene er det få slaktedager og lite volum, så at det svinger noen kroner er naturlig, sier Aarvik til TDN Direkt.

Pareto skriver i en oppdatering av de forventer en pris på 61 kroner pr kilo for neste uke.

Volatil sektor

- Prisene i desember var litt på den svake siden. Vi så blant annet at Nasdaq-prisene gikk i 55-56 kroner, men så spratt det opp igjen til godt over 60-tallet den siste uken. Det er verdt å merke seg at sektoren har vært ganske volatil i det siste. De siste forwardprisene jeg har sett lå på 62,5 kroner for 2019, men det er fortsatt tidlig å konkludere for neste uke da mesteparten av volumet går på fredager, sier Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets, ifølge nyhetsbyrået. 

SalMar har vært ned tre prosent på det meste hittil i dag. Selskapet meldte torsdag om et slaktevolum på 40.500 tonn i 4. kvartal 2018, noe lavere enn forventet. 

Aksjen er ned 1,4 prosent til 424,2 kroner.