Børs og finans

Verdens 9. rikeste mann laster opp med Tesla-aksjer

AP Photo/Eric Risberg, File/NTB/Scanpix.

AP Photo/Eric Risberg, File/NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
8. januar 2019 - 15.34

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 1,17 prosent og står i 6.903,29 poeng, mens Dow Jones står i 23.830,88 poeng etter en oppgang på 1,27 prosent.

Satser milliardbeløp

I desember gikk Oracle-gründer Larry Ellison inn i Tesla-styret.

I dag kan Marketwatch fortelle at Ellison har kjøpt aksjer for én milliard dollar, eller 8,55 milliarder kroner, i Tesla. Nyheten blir godt mottatt på Wall Street, hvor aksjen stiger 2,03 prosent til 341,76 dollar.

Ellison er rangert som verdens 9. rikeste mann med en formue på 51,4 milliarder dollar.

USA vs Kina

De asiatiske børsene endte blandet tirsdag. Det til tross for ny oppgang på Wall Street i går kveld.

- Investorene venter nå på nye signaler fra de pågående møtene mellom USA og Kina, der partene forsøker å lande en avtale om fremtidig handel. Det er naturlig å anta at de siste dagers oppgang skyldes forhåpninger om at denne handelskonflikten vil løse seg, skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.