An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

- Aksjemarkedet har langt på vei tatt igjen det kraftige fallet

Mer interessant er «ryktene» om at ECB ikke ser noe pressende behov for å lansere nye langsiktige lån til bankene, mener analytiker.

Joachim Bernhardsen - Foto: Finansavisen

Joachim Bernhardsen - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
6. februar 2019 - 09.08

Markedet trakk på skuldrene av president Donald Trumps State of the Union tale tirsdag, og det er små endringer i finansmarkedene over natten. Fortsatt er en del av markedene i Østen stengt i forbindelse med nyttårsfeiring, men Nikkei er marginalt opp i morges.

«Det var sterk oppgang på de europeiske børsene i går og S&P500 var opp 0,7 prosent. Aksjemarkedet har langt på vei tatt igjen det kraftige fallet i desember med oppgangen så langt i år», skriver Joachim Bernhardsen i Nordea Markets i morgenrapporten.

Les også: Asia-børsene stiger på Trump-snakk

Trump anla ifølge analytikeren en samlende tone i sin tale i går, og tok til ordet for å samarbeide for «greatness» heller enn «gridlock». Samtidig var det enkelte stikk til demokratene i talen, blant annet på innvandringsfeltet. Utover dette annonserte Trump at han vil møte Nord-Koreas leder i slutten av februar.

«Mer interessant er «ryktene» om at ECB ikke ser noe pressende behov for å lansere nye langsiktige lån til bankene, ifølge en Bloomberg-artikkel. Sentralbanken bekymrer seg for at nye lån kan ses på som direkte hjelp til enkelte banker. Artikkelen signaliserer at det kan være for tidlige å vente at nye lån blir annonsert på rentemøte i mars», heter det fra Bernhardsen.

Dette kan imidlertid endre seg til juni når løpetiden på utestående lån faller under ett år, mener han.

Det er ifølge Nordea-analytikeren ingen nøkkeltall av betydning i dag.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.