An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Avtale kan kutte Aas-regning til 100 millioner

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: Martine Holøien
12. februar 2019 - 13.04

Nasdaq jobber med en avtale om erstatning til kundene som måtte betale inn over én milliard kroner etter Aas-kollapsen, slik at tapet for kraftselskapene kan begrenses til bare 100 millioner, ifølge Montel, som viser til flere uavhengige kilder.

- Avtaleforslaget er lagt opp slik at du fraskriver deg alle rettigheter til å stille Nasdaq ansvarlig i etterkant, mot at du får x antall millioner kroner utbetalt pro rata på misligholdsfondet. Etter at det er ferdig gjort opp, ender det med at de som betalte inn til fondet sitter med et tap på cirka 10 prosent, sier en kilde til Montel.

Nasdaq har tidligere kommet til enighet med Aas om at store deler av hans verdier blir solgt for å dekke tapet. Blant annet ble luksushytta til Aas i Nissedal i Telemark solgt for 9,2 millioner kroner, mens toppleiligheten på Tjuvholmen ble lagt ut for salg med en prisantydning på 70 millioner kroner.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.