Børs og finans

- De andre, dinosaurene, vil havne på museum

- Den lave kvinneandelen er et stort problem.

Joachim Høegh-Krohn, direktør Argentum. Foto: Iván Kverme Finansavisen

Joachim Høegh-Krohn, direktør Argentum. Foto: Iván Kverme Finansavisen

Artikkel av: Martine Holøien
25. februar 2019 - 08.42

Tall fra AksjeNorge viser at 30 prosent av nordmenn som investerer på børsen er kvinner. Blant dem som investerer i oppstartsselskaper, er andelen ifølge Finansforbundet nede i én prosent, skriver DN.

Joachim Høegh-Krohn, adm. direktør i det statlige investeringsselskapet Argentum, mener ifølge avisen at bransjen nå må begynne å ta dette på alvor

- Hvis vi ikke tenker på mangfold, går vi glipp av de beste hodene. Her har finansbransjen ikke fulgt med i timen, og mange dyktige kvinner har gått andre steder. De som begynner å ta dette på alvor vil overleve og være med på å gi bransjen et løft. De andre, dinosaurene, vil havne på museum, sier han til DN. 

Argentum har 50 prosent kvinner i styret, 1/3 kvinner i ledelsen og det samme i selskapet for øvrig. I antall er det tre av seks kvinner i styret, én av tre kvinner i ledelsen og åtte av totalt 24 kvinner i selskapet. Samtidig jobber selskapet med å øke kvinneandelen ytterligere, blant annet ved å løfte tematikken på arrangementer og å synliggjøre mangfold i forbindelse med rekruttering og profileringsmateriell, skriver avisen.