Børs og finans

Midelfart fortsetter nedsalget i Fredlys tankrederi

Hermine Midelfart er nå ute av topp 30 i Hunter Group. Siden nedsalget startet er aksjen opp nær 15 prosent. 

Investordagen 2018. F.v: Ståle Kyllingstad, Anders Berger, Arne Fredly, Herbjørn Hansson. Foto: Ole Christian Rønning / Hegnar.no.

Investordagen 2018. F.v: Ståle Kyllingstad, Anders Berger, Arne Fredly, Herbjørn Hansson. Foto: Ole Christian Rønning / Hegnar.no.

Artikkel av: Are  Strandli
18. februar 2019 - 09.44

Hermine Midelfart er ikke lenger blant de 30 største aksjonærene i Hunter Group, viser en fersk aksjonæroversikt.

I midten av januar satt hun på totalt 3,5 millioner Hunter-aksjer gjennom Pescara Invest, men i løpet av en periode på tre uker, solgte hun seg kraftig ned.

Inntil starten av forrige uke var aksjeposten redusert til drøyt to millioner aksjer, men denne er nå redusert ytterligere.

Om hun har dumpet alle aksjene er foreløpig uvisst, men hun har uansett redusert beholdningen til under 1,71 millioner aksjer.

Det betyr at hun i forrige uke kvittet seg med minst 338.000 aksjer i tankrederiet som for øvrig har startet februar på strålende vis med en opptur på rett under 20 prosent.

Etter en oppgang på nær tre prosent mandag formiddag prises rederiet til vel 1,4 milliarder kroner på Oslo Børs.

Hunter Group har bestilt en serie på åtte VLCC-er - Very Large Crude Carrier - fra DSME-verftet i Sør-Korea med levering mellom 2019 og 2020.

I tillegg har rederiet opsjoner på å bestille ytterligere tre tankskip. Alle er av såkalt ECO-design og skal utstyres med scrubbere. 

Største aksjonær er Arne Fredly med nær 27 prosent av aksjene.