Børs og finans

Midelfart halverer i Fredlys tankrederi

Hermine Midelfart selger seg ned i Arne Fredlys tanksatsing.

Arne Fredly - Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Arne Fredly - Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
11. februar 2019 - 14.34

Det kan se ut som Hermine Midelfart har mistet troen på Arne Fredlys Hunter Group.  I løpet av en tre ukers tid, fra 21. januar har Midelfart gjennom Pescara Invest AS, ifølge oppdaterte aksjonærlister, solgt seg ned fra å eie 3,5 millioner aksjer i tankrederiet, til 2,05 millioner aksjer.

Aksjer for 7 mill.

Hunter Group er i skrivende stund ned 0,61 prosent på Oslo Børs, til 3,27 kroner, og Pescara Invest eier dermed aksjer i Fredlys tanksatsing for om lag 6,7 millioner kroner.

Pescara Invest – tidligere Midelfart Invest er å finne på en 27. plass på aksjonærlisten med en eierandel på 0,53 prosent.

Midelfart Invest var tidligere 54 prosent eid av Midelfart Holding, som var eid 50/50 av Midelfart Capital (Celina Midelfart) og Pescara (Hermine Midelfart).

Pescara har kjøpt ut Midelfart Holdings aksjer i Midelfart Invest, som altså har skiftet navn til Pescara Invest.

Celina Midelfart eier derfor ingen aksjer i Midelfart Invest, verken privat eller via selskap.

Blystad nest størst

Fredly selv er største aksjonær i Hunter Group, med 26,89 prosent eierandel, mens Arne Blystad, som gjennom sitt Songa Trading sitter på 29,98 millioner aksjer, tilsvarende 7,79 prosent eierandel, er nest største aksjonær.

Sundt AS - som i forrige uke økte sin beholdning med 387.605 aksjer til 25,39 millioner aksjer - er tredje største aksjonær i Hunter Group, med sine 6,60 prosent.