Børs og finans

Milliardærkjendiser i trøbbel

Flere kleskjeder sliter. Blant de som sliter mest er Varner-Gruppen.

Petter og Marius Varner. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.

Petter og Marius Varner. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.

Artikkel av: Martine Holøien
26. februar 2019 - 09.27

Varner og tekstilkjedene er blant dem som er hardest rammet av retail-raset. Ifølge en rapport fra bransjeorganisasjonen Virke, falt fire av seks kjeder med milliardomsetning i fjor, deriblant HM og Lindex. Det er imidlertid hele fire kjeder i Varner-Gruppen som har det største prosentvise fallet, skriver DN.

- Store deler av bransjen står stille eller går tilbake, sier bransjedirektør Bror William Stende for faghandel, mote og fritid i Virke, til avisen. 

Omsetningen i landets klesbutikker falt ifølge avisen over 900 millioner kroner, tilsvarende 2,9 prosent. I fjor gikk antallet klesbutikker i de største kjedene ned med 23 butikker.

I kroner og øre var det Varner-kjeden Cubus som kom dårligst ut i fjor, med en salgssvikt på 200 millioner kroner. For bare en måned siden kom meldingen om at Varner legger ned kjeden Days like this. I løpet av det kommende året blir kjedens 51 butikker nedlagt. I forsøk på en snuoperasjon ble kjeden omdøpt fra Vivikes til Days like this, men redningsforsøket mislyktes, skriver avisen. 

Varner besvarte ikke DNs henvendelser før deadline mandag ettermiddag.