Børs og finans

Nordea Markets-økonomer: Håp om løsning

Lars Mouland and Nick Pausgaard Fisker om viktige hendelser.

Foto: pixfly / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: pixfly / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
12. februar 2019 - 08.28

Demokrater og Republikanere i kongressen ble i går enige om å gi omlag 1,4 milliarder dollar til forsterking av grensen mot Mexico. 

«Selv om beløpet er langt mindre enn Donald Trump har bedt om, gir det håp om å få på plass en mer varig avtale før fristen på fredag om å holde statsapparatet i USA åpent», skriver Lars Mouland and Nick Pausgaard Fisker i morgenrapporten til Nordea Markets tirsdag.

Donald Trump skal være klar til å møte Xi Jinping «veldig snart» og er lysten på å få til en handelsavtale. Til tross for at møtet ikke vil finne sted før etter 1. mars, som er fristen for å øke de amerikanske tollsatsene på kinesiske varer, gir det ifølge økonomene håp om at partene kan finne en løsning.

«Nyhetene ga aksjer et løft og S&P 500 steg 0,7 prosent i natt og dro med seg amerikanske 10-års renter tre basispunkter høyere. Norske kroner styrket seg også et par øre mot Euro», noterer Mouland og Pausgaard Fisker seg.

Les også: Nye handelsmøter drev utviklingen på Wall Street

Theresa May vil idag - tirsdag - informere det britiske parlamentet om hvordan Brexitforhandlingene med EU går. Det er ifølge duoen fra Nordea Markets lite trolig at hun vil ha noe nytt å legge på bordet, men tidsplanen for ytterligere avstemminger i parlamentet kan bli klarere etter dagens orientering, mener de.