Børs og finans

Øyner flere triggere i Höegh LNG

DNB Markets er bull.

Höegh Grace. Foto: Höegh LNG.

Höegh Grace. Foto: Höegh LNG.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
27. februar 2019 - 10.45

Höegh LNG la i dag frem tall for 4. kvartal som viste et justert EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger) litt under konsensus.

- Reaksjonen i aksjen vil i første rekke kunne bli drevet av oppdateringen knyttet til markeds- og kontraktsutsiktene. Våre EBITDA-estimater for 2019 og 2020 ligger rundt 10 prosent over markedet for øvrig, og vi har før evt. justeringer en kjøpsanbefaling med kursmål 64 kroner, skriver DNB Markets i dagens aksjerapport.

Aksjen stiger 3,5 prosent til 40,45 kroner på Oslo Børs onsdag formiddag. Meglerhuset ser dermed en oppside i aksjen på nærmere 60 prosent fra dagens nivåer.

- I tillegg til resultatutviklingen, venter vi at kursen fremover blant annet vil bli drevet av gassprisene og i hvilken grad dette gjør det attraktivt for shippingselskapene å holde potensielt konkurrerende fartøy i LNG-markedet, og dermed utenfor FSRU-sektoren (floating storage regasification unit, red. anm.) selskapet opererer i, heter det videre.