Børs og finans

Risikerer å måtte betale tilbake 20 mill. i bonus

Thomas Borgen (54) gikk av som konsernsjef i Danske Bank fjor høst. Avtalen sier at han ved oppsigelse ikke får utbetalt vel ni millioner kroner opptjent i det langsiktige bonusprogrammet. 

Thomas F. Borgen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP/NTB/Scanpix.

Thomas F. Borgen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP/NTB/Scanpix.

Artikkel av: Martine Holøien
2. februar 2019 - 11.20

Danske Bank undersøker ifølge DN om det kan kreve tilbake penger som er utbetalt i bonus gjennom variable godtgjørelser og kompensasjon gjennom aksjer fra tidligere år. I fjor høst skrev danske og svenske medier at Thomas Borgen (54) har fått utbetalt i overkant av 20 millioner kroner siden 2011.

- Det er fortsatt på bordet og noe banken kikker på, sier konstituert konsernsjef Jesper Nielsen til DN.

Nielsen vil ikke kommentere til avisen en mulig reaksjon overfor Borgen spesielt.

- Dette gjelder personer som har vært involvert i saken på en eller annen måte. Jeg kan ikke si noe om hvem, for da blir det en personalsak.

Han sier videre til avisen at det gjøres en rekke juridiske vurderinger og undersøkelser blant annet om hva som er en rimelig reaksjon. Alle fakta i Estland-saken inngår i det. Derfor vil det ta litt tid, og det er vanskelig å si hvor lenge.

Borgens talsperson Andreas Buøen i Gambit Hill & Knowlton vil ikke kommentere til avisen om mulighetene for at banken kan kreve bonus tilbake.