Børs og finans

Røkke-selskap avslører børsplaner og ny ledelse

Akastor vil ekspandere boreteknologiselskapet MHWirth, og tar sikte på en børsnotering av selskapet i løpet av fem år. 

Artikkel av: Are  Strandli
13. februar 2019 - 08.56

Akastors brønnteknologiselskap MHWirth kan i forbindelse med resultatfremleggelsen onsdag opplyse at det styrker ledelsen med Merril A. "Pete" Miller Jr. som arbeidende styreleder og Eirik Bergsvik som konsernsjef. 

- Pete Miller har en utrolig track record og vi er fornøyde med at han tar over styringen av MHWirth, sier styreleder Kristian Røkke i Akastor.

Miller selv er svært entusiastisk over sin nye rolle og ser store muligheter.

- Selskapet har en lang og rik historie når det gjelder design og produksjon av boreutstyr. Selskapet forblir velposisjonert i Nordsjøen, en av regionene som viser de første tegnene til et oppsving i offshoremarkedet, sier han.

Røkke avslører at planen er å vokse, og at en børsnotering er på agendaen litt lenger frem.

- Akastors ambisjon er å ekspandere MHWirth gjennom en kombinasjon av organisk vekst og M&A, for å posisjonere selskapet for en bedring i markedet, sier han og fortsetter:

- Akastor vil rette sine ressurser mot å støtte denne vekstplanen, og tar sikte på en børsnotering av MHWirth i løpet av de neste fem årene, sier Røkke. 

MHWirth oppnådde et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 73 millioner dollar i fjerde kvartal 2018, mot 83 millioner dollar i samme periode året før.

Selskapet inngikk i april en kontrakt med det Singapore-baserte verftet Keppel FELS for levering av boreutstyrspakken til Awilco Drillings nye semirigg som har planlagt levering i 2021.