Børs og finans

Storebrand skuffer

Storebrand når ikke opp.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
13. februar 2019 - 07.39

Storebrand melder om et resultat etter skatt på 1.856 millioner kroner i 4. kvartal 2018, mot 494 millioner kroner i samme periode året før. Resultatet var ventet til 2.065 millioner kroner, ifølge TDN Direkt.

Resultat per aksje ble 3,97 kroner, mot 1,04 kroner ved samme korsvei i fjor. 

Resultatet før skatt ble 464 millioner kroner, sammenlignet med 381 millioner kroner i fjor. 

Driftsresultatet ble 551 millioner kroner, mot 2.516 millioner kroner året før. 

Driftsinntektene beløp seg til minus 7.478 millioner kroner, sammenlignet med 17.399 millioner kroner i 4. kvartal 2017. 

Styret foreslår et utbytte på 3,0 kroner per aksje for 2018 - en økning i det ordinære utbyttet på 43 prosent sammenlignet med 2017. Det var ventet til 3,11 kroner pr aksje.

- Storebrand la bak seg et solid 2018 med god underliggende vekst og sterk kostnadskontroll. Resultatet for fjerde kvartal er påvirket negativt av de svake finansmarkedene, og engangseffekter. Storebrand styrket soliditeten ytterligere i fjerde kvartal. Det er gledelig å se at Storebrand gjennom året befester posisjonen som markedsleder på pensjonssparing, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad.

- Svake finansmarkeder svekker resultatet i fjerde kvartal, og forvaltningskapitalen har i kvartalet blitt redusert til 707 milliarder kroner. Etter oppgangen i finansmarkedene siden nyttår, er mye av denne nedgangen allerede hentet inn igjen, heter det i rapporten.

Her er rapporten og presentasjonen