Børs og finans

Tidligere SAS-direktør: - De har vokst for raskt på langdistanse

Tidligere SAS-direktør Vagn O. Sørensen (59), nå styreleder i Air Canada, følger konkurransen på langdistanse tett – også fra Norwegian.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Artikkel av: Eline Hvamstad
23. februar 2019 - 07.28

Vagn O. Sørensen forteller til DN at han har fulgt Norwegians finansielle problemer, og mener deres utvikling er delt i to:

- én del som tjener penger i Europa og én som taper milliardbeløp på langdistanse. Han holder det åpent om begge deler vil lykkes.

- Jeg konstaterer at Norwegian har vokst kraftig og forsøker delvis å tiltrekke forretningsreisende for å fylle flyene. Kundene vil fly sømløst via store knutepunkt og selskapet drar med seg de samme kostnadene som et tradisjonelt flyselskap har. Noen av fordelene i lavprismodellen blir borte, sier Sørensen til DN.

- Det er vanskeligere å ha full kontroll på kostnadene, sier han:

– Jeg tror modellen deres fungerer godt på flyruter i Europa, særlig til og fra Skandinavia. Det er krevende å tjene penger på langdistanse i et marked hvor varemerket er mindre og konkurransen fra globale aktører større. Jeg tror de har vokst for raskt på langdistanse og jeg er usikker på om det går rundt i dag.