Børs og finans

15.000 Nordnet-kunder har investert i marihuana

For tidlig å si om cannabisfeberen er en boble.

Mads Johannesen. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Mads Johannesen. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Artikkel av: Rune Tryti
6. mars 2019 - 15.21

Selskaper som utvikler og selger produkter knyttet til medisinsk marihuana har vært i vinden den siste tid, etter at flere legaliseringer i Nord-Amerika har skapt et milliardmarked.

Marihuana-selskapene blir hyppig omtalt i media, og mange har hatt solid utvikling på børsen. Blant annet har Aurora Cannabis steget om lag 60 prosent siden nyttår, mens Canopy Growth Corporation har steget 75 prosent.

Nettmegleren Nordnet sier til DN at mange av selskapets kunder allerede har investert i cannabissektoren.

- På nordisk basis har vi samlet over 15.000 kunder fordelt på de ulike selskapene, men vi ser også i vår statistikk at det er et økende antall nordmenn som investerer i cannabisrelaterte selskaper, sier Mads Johannesen i Nordnet.

Mange kritikere mener at bransjen er svært umoden, og at den sterke børsutviklingen utviser bobletendenser.

Johannesen i Nordnet, mener at det er for tidlig å si om cannabisfeberen er en boble.

- Jeg tror vi får mye av svaret om cannabisrelaterte produkter gir en ønsket positiv helseeffekt. Hvis dette er tilfellet, så har denne sektoren et stort potensial. Det har dog ikke kommet noen klare data på dette enda, men det vil være en viktig driver for videre utvikling av bransjen og aksjekurser som helhet, sier Johannesen til DN.