Børs og finans

Aker BioMarine bestiller fartøy til 556 millioner

Skal være operativt i 2021. 

Foto: Aker BioMarine.

Foto: Aker BioMarine.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
19. mars 2019 - 09.23

Aker BioMarine opplyser tirsdag at det skal bygge et nytt energieffektivt fartøy utstyrt med miljøvennlige løsninger og teknologier som vil forbedre effektiviteten. 

Fartøyet er på 168 meter og skal bygges ved verftet CIMC Raffles i Yantai i Kina. Prislappen er på 65 millioner dollar, tilsvarende 556 millioner kroner. 

Forsyningsfartøyet skal seile under norsk flagg og ventes å være operativt i 2021. Planen er at det skal erstatte skipet «La Manche». 
De siste årene har selskapet investert tungt i energieffektive løsninger for å optimalisere flåten i Antarktis, blant annet under byggingen av selskapets siste skip, «Antarctic Endurance». 

- Å ta vare på miljøet er helt essensielt for alle våre operasjoner. I arbeidet med dette fartøyet har bærekraft vært fokuset siden oppstarten av designprosessen. Skipet er utstyrt med det ypperste av energibesparende teknologi og miljøvennlige løsninger, som for eksempel et hybrid propellsystem og et avansert system for gjenbruk av varme. Dette vil bistå med å redusere vårt CO2-avtrykk ytterligere, sier Eldar Vindvik, direktør for flåtefornyelse i Aker BioMarine.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.