Børs og finans

Drar inn 100.000 dollar pr. dag

Analytiker: - De leverer på tidligere kommunikasjon, som er svært bra

Mange har nok tenkt at de to riggene var tenkt til Mexico, ifølge Sparebank 1 Markets-analytiker.

Tor Olav Trøim - Foto: Finansavisen

Tor Olav Trøim - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
15. mars 2019 - 14.08

- De går nå inn i Mexico med to rigger til. De fikk jo en kontrakt i Mexico for noen måneder siden, og det er positivt at de bygger skala der, sier analytiker Vidar Lyngvær i Sparebank 1 Markets til TDN Direkt.

- De har vært nevnt som kandidater til å vinne den pakken tidligere, og i flåteoppdatering skrev de at de var i «advanced negotiations», slik at mange har nok tenkt at de to riggene var tenkt til Mexico. De leverer på tidligere kommunikasjon, som er svært bra, fortsetter Lyngvær.

Les også: Sikrer Mexico-deal

100.000 dollar

Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling kunne fredag morgen melde om at selskapet, i partnerskap med OPEX Perforadora, hadde fått i oppdrag av PEMEX å levere totalt ni letebrønner utenfor kysten av Mexico gjennom en integrert servicemodell.

Arbeidet skal utføres av de to premium oppjekkbare boreriggene «Grid» og «Gersemi». 

Ifølge Bassøe Offshore er dagraten på 100.000 dollar, noe finansdirektør Rune Magnus Lundetræ bekrefter overfor TDN Direkt.

- Det er en integrert tjenestemodell, men måten du kan tenke på er at det er en base på rundt 100.000 dollar dagen, men med mulighet for en oppside, sier han til nyhetsbyrået. 

Les også: Drar inn 100.000 dollar pr. dag på nye avtaler

Som forventet

Perioden for arbeidet er estimert til 18 måneder, med oppstart ventet til midten av 2019.

Varigheten er på linje med det Lyngvær i Sparebank 1 Markets forventet. Han trekker ifølge nyhetsbyrået det frem som positivt at Borr Drilling bygger skala i Mexico.

Borr Drilling stiger i skrivende stund 4,96 prosent til 25,40 kroner.