Børs og finans

Analytiker: - Det er selvsagt uheldig

Hydro trekker noe ned tirsdag, etter nyheten om et cyber-angrep mot selskapet tirsdag morgen.

Norsk Hydro varsler alle sine ansatte om ikke å slå på pc da de er under et dataangrep. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norsk Hydro varsler alle sine ansatte om ikke å slå på pc da de er under et dataangrep. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
19. mars 2019 - 14.54

Samtidig som det ble gjennomført et målrettet angrep på brukerdatabasen til Hydro, skal dataangriperne ha krevd løsepenger av Hydro, melder NRK.

Aksjen var først ned nesten to prosent etter åpning, men har siden hentet seg inn. Analytiker Eivind Sars Veddeng tror ifølge TDN Direkt ikke angrepet gir grunn til særlig bekymring, med mindre det trekker ut i tid.

- Jeg er ikke så veldig bekymret. Det er selvsagt uheldig, men de finansielle konsekvensene bør bli begrenset med mindre dette trekker ut i tid, sier Veddeng.

Han trekker ifølge nyhetsbyrået frem at selskapet vil klare å produsere tilnærmet normalt selv uten datasystemene oppstrøms, mens nedstrøms for eksempel i ekstruderte løsninger kan det bli verre.

- For ekstruderte løsninger med mer spesialiserte løsninger blir det krevende å vite hva de skal produsere eller hvem de skal produsere for uten datasystemene, sier han.

- Men så lenge dette ikke trekker ut i ukesvis er jeg ikke så veldig bekymret, sier Veddeng, ifølge TDN Direkt.

Norsk Hydro faller i skrivende stund 0,25 prosent til 35,74 kroner per aksje.