Børs og finans

Analytiker spår kursoppgang - anbefaler kjøp

Illustrasjon av Evry: Investtech.com.

Illustrasjon av Evry: Investtech.com.

Artikkel av: Stian Jacobsen
27. mars 2019 - 11.33

Investtech anbefaler kjøp av aksjer i Evry, Nordic Semiconductor og SD Standard Drilling.

- Evry ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 32,20 kroner. Videre oppgang til 35,68 kroner eller mer er signalisert. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. Et eventuelt brudd under støtten i overkant av 32 kroner vil nøytralisere kjøpssignalet. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver analytikeren.

- Nordic Semiconductor brøt den fallende trendkanalen i februar og ga kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon. Aksjen viser en sterk utvikling på kort sikt. Positiv volumbalanse er et sunnhetstegn. Det viser at aksjen stiger på høyt volum, mens den reagerer tilbake på lavt volum. Dette indikerer at investorer er redde for ikke å komme inn i aksjen når noe skjer, mens de er avventende til å selge på fallende kurser. Det ligger motstand ved 42 kroner. Styreleder Birger K. Steen kjøpte aksjer for over tre millioner kroner i februar. Det viser at han forventer videre kursoppgang. Etter disse kjøpene er selskapet maksimalt positivt på innsidehandler. Vurdering: Svak kjøpskandidat, skriver analytikeren.

- SD Standard Drilling falt kraftig i fjor høst. Det er identifisert en bred, fallende trendkanal på mellomlang sikt, men siden bunnen i desember har kursen vist en positiv utvikling. Det ligger kortsiktig støtte ved 1,20 kroner. Aksjen har motstand ved 1,40 kroner. Flere innsidere utnyttet de lave kursene til å kjøpe aksjer i desember og februar. Aksjen er dermed positiv på innsidehandler. Vurdering: Svak kjøpskandidat, avslutter Investtech.