Børs og finans

Analytiker spår kursoppgang – anbefaler kjøp

Illustrasjon av Entra: Investtech.com.

Illustrasjon av Entra: Investtech.com.

Artikkel av: Stian Jacobsen
28. mars 2019 - 10.18

Investtech anbefaler kjøp av aksjer i DNB og Entra.

- DNB viser ingen klar trend på mellomlang sikt, men etter kursbunnen i desember har aksjen vist en sterk utvikling. I det kortsiktige chartet ligger aksjen i en stigende trendkanal. Videre oppgang mot neste motstandsnivå ved 173 kroner indikeres. Volumbalansen er negativ. Dette trekker ned på kort sikt. Det er støtte ved 155 kroner. Aksjen er positiv på innsidehandler etter at styremedlem Jaan Ivar Semlitsch kjøpte 9.000 aksjer i begynnelsen av februar. Vurdering: Svak kjøpskandidat, skriver Investtech.

- Entra ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Justert for utbytter, har aksjen aldri vært notert høyere. Det er dermed ingen motstand som begrenser oppsiden. Hvis kursen skulle reagere tilbake, ligger det støtte rundt 119 kroner, der det tidligere har ligget kjøpere og stanset videre nedgang. RSI er nær 70 og overkjøpt. Dette gir et positivt momentum som styrker aksjen på kort sikt. Vurdering: Kjøpskandidat, avslutter Investtech.