Børs og finans

DNB Markets med ett aksjetips: «Kjøp»

Analytikerne øyner pen oppside.

Foto: REUTERS/Thomas White(NTB Scanpix

Foto: REUTERS/Thomas White(NTB Scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
20. mars 2019 - 09.01

Med vårsesongen på vei har analytikerne i DNB Markets besøkt hovedkontoret til Husqvarnas datterselskap Gardena. Gardena står for rundt 20 prosent av omsetningen i konsernet og oppnådde i fjor en vekst på 14 prosent.

«Veksten ga utfordringer for driften i form av flaskehalser og dermed lavere marginer gjennom fjoråret. Vår konklusjon etter gjennomgangen er at veksten ser ut til å kunne bli noe lavere for 2019, men med utfordringene sett i 2018 løst, til gjengjeld på bedre marginer», heter det i meglerhusets morgenrapport.

Signalene tidlig i sesongen skal også være positive og støttet av at kundene satt med lave varebeholdninger ved utgangen av 2018, ifølge analytikerne.

Husqvarna stengte tirsdag på 74,40 svenske kroner per aksje og meglerhuset har en kjøpsanbefaling med et kursmål på 90 kroner per aksje.