Børs og finans

Dette er Oljefondets best betalte

Det er ni personer i Oljefondet som tjener mer enn Yngve Slyngstad.

Yngve Slyngstad. Foto: REUTERS/Ints Kalnins/File Photo.

Yngve Slyngstad. Foto: REUTERS/Ints Kalnins/File Photo.

Artikkel av: Martine Holøien
20. mars 2019 - 10.30

DN har fått innsyn i lønnen til de ansatte i Norges Bank Investment Management (NBIM), og det er ifølge avisen ni personer som tjener mer enn NBIM-sjefen Yngve Slyngstad, som tjente 6,7 millioner kroner i lønn i fjor. 

Aksjesjef Petter Johnsen fikk 7,6 millioner kroner i fjor. To ansatte tjener mer enn ti millioner kroner, og to ansatte tjente mellom ni og ti millioner kroner. Hvem dette er, er uvisst, men det er ifølge DN opplagt at dette tallet inkluderer bonus.

Basert på ligningen for 2017 er det ifølge avisen mulig å gjette seg frem til hvem som trolig er de best betalte. Trolig er sjefen for New York-kontoret, Paul Marcussen, en av de best betalte, samt flere porteføljeforvaltere. Det er 69 ansatte som tjente over tre millioner kroner.