Børs og finans

Dette er målene til Arcus

Selskapet vil fokusere på lønnsom vekst i 2019. 

Kenneth Hamnes og Arcus vil på børs. Foto: Iván Kverme.

Kenneth Hamnes og Arcus vil på børs. Foto: Iván Kverme.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
14. mars 2019 - 09.53

- Gruppens mål er å komme tilbake til lønnsom vekst, sier konsernsjef Kenneth Hamnes under selskapets kapitalmarkedsdag torsdag. 

Ifølge TDN Direkt vil selskapet innenfor sprit fortsette å vokse nøkkelkategoriene akevitt og bitter gjennom å vitalisere nøkkelmerker i Norden og Tyskland. Selskapet vil også fortsette å se etter oppkjøp. 

Noen av virkemidlene for å revitalisere spritsegmentet er å innføre premiumutgaver, mixology og håndverksinitiativ. Spritsegmentet vil fortsette å fokusere på utvalgte initiativ og lokale kunder, skriver nyhetsbyrået. 

Innenfor segmentet Wine Norway vil selskapet forbedre porteføljestyringen, redusere kompleksitet og styrke prisstyringen.

Selskapet vil fortsette å se etter verdiskapende oppkjøp for å utnytte sin kapasitet, og vil returnere kontanter til investorer dersom de ikke finner dette.

Selskapet har et mål om en omsetningsvekst på 3-5 prosent per år, en vekst i EBITDA på på 6-9 prosent. Arcus har et mål om utbytte på 50-70 prosent av resultatet etter skatt