Børs og finans

Får ny partner i Gabon

BW Energy Gabon får selskap av Gabon Oil Company (GOC). - Vi er veldig fornøyd med å ønske GOC velkommen som partner i Dussafu-lisensen, sier sjefen i BW Offshore. 

BW Offshore: Foto: NTB Scanpix.

BW Offshore: Foto: NTB Scanpix.

Artikkel av: Are  Strandli
19. mars 2019 - 14.52

BW Energy Gabon (BWE), et datterselskap av BW Offshore, har inngått en avtale med Gabon Oil Company (GOC) om overføring av en eierandel på 10 prosent av Dussafu produksjonsdelingskontrakten.

Det fremgår av en børsmelding tirsdag.

Transaksjonen er betinget av godkjennelse av visse betingelser, inkludert fra myndighetene i Gabon, og innebærer en betaling på 28,5 millioner dollar fra GOC, som representerer en refusjon på 10 prosent av utviklings- og produksjonskostnadene fra april 2017 til dags dato.

- Vi er veldig fornøyd med å ønske GOC velkommen som partner i Dussafu-lisensen, sier konsernsjef Carl K. Arnet i BW Offshore i en kommentar.

- Vi skal til å starte den neste spennende fasen av utviklingen for å øke oljeproduksjonen og identifisere ytterligere reservoarer som vil støtte den langsiktige verdiskapningen fra Dussafu-lisensen, fortsetter han.

GOC's andel vil ha tilbakevirkende effekt fra datoen da den første oljen ble produsert, altså 16. september 2018, og GOC vil påta seg 10 prosent av de historiske kostnadene som godkjent av Gabons myndigheter. 

Tullow Oil Gabon har også utøvd sin rett til en eierandel i lisensen.

 Etter transaksjonene er fullført vil BWE, Panoro, GOC og Tullow Oil Gabon eie henholdsvis 73,5 prosent, 7,5 prosent, 9 prosent og 10 prosent og produksjonsdelingskontrakten.