Børs og finans

Har fått rundt én milliard som Schlumberger-sjef - nå er han på vei ut

- På et tidspunkt i fremtiden er det bare naturlig at jeg gir stafettpinnen over til neste mann eller kvinne som kan tilføre selskapet nye impulser og ideer og bygge videre på det jeg har gjort, sier Pål Kibsgaard-Petersen.

Pål Kibsgaard - Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Pål Kibsgaard - Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
15. mars 2019 - 07.58

I fjor sommer ba Pål Kibsgaard-Petersen styret om å se seg om etter en etterfølger. Han mente opprydningen i selskapet etter oljekrisen var unnagjort, og mente forholdene lå til rette for et lederskifte.

- Den prosessen som er startet, var det jeg som ba styret om å starte. Jeg har sittet ni år med daglig ansvar. På et tidspunkt i fremtiden er det bare naturlig at jeg gir stafettpinnen over til neste mann eller kvinne som kan tilføre selskapet nye impulser og ideer og bygge videre på det jeg har gjort, sier Kibsgaard-Petersen DN.

Nå som Kibsgaard-Petersen sakte, men sikkert er på vei ut av Schlumberger, er ikke planen å bli tidligpensjonist. Han kan ifølge avisen godt tenke seg en ny toppsjefsjobb.

- Det er ikke utenkelig videre. Om det skulle skje, må det være rette muligheten, sier han til DN.

Summerer man opp tallene i rapportene siden 2011, har Kibsgaard-Pedersen tilsynelatende fått 143 millioner dollar i totalkompensasjon som toppsjef, tilsvarende nokså nøyaktig en milliard kroner basert på løpende dollarkurser.