Børs og finans

Kan denne mannen påvirke Wall Street?

AP Photo/Kevin Wolf, File/NTB/Scanpix.

AP Photo/Kevin Wolf, File/NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
20. mars 2019 - 14.34

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen falt beskjedne 0,04 prosent og står i 7.720,80 poeng, mens Dow Jones står i 25.804,60 poeng etter en nedgang på 0,32 prosent.

- I kveld er det duket for rentemøte i Fed, dog ingen renteendring er ventet på grunn av en rekke uavklarte spørsmål, deriblant handelskrigen mellom USA og Kina, samt Brexit-situasjonen, skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.

«Alles øyne på Fed», er tittelen på dagens morgenrapport fra DNB Markets.

- Det er ikke ventet noen renteendring fra Fed denne gangen, men de kommer med oppdaterte anslag på utsiktene for vekst og inflasjon, og ikke minst på FOMC-medlemmenes egne forventninger til styringsrenta fremover, de såkalte «dot-plot»ene, skriver DNB Markets.

- Dot-plotene fra møtet i desember indikerte to ytterligere rentehevinger i år og ett til neste år. Siden da har imidlertid Powell & Co gjennomført en ganske betydelig og mye omtalt «U-sving», da de i januar annonserte at de skal være tålmodige og ta en pause i rentehevingen, samtidig som de skal vurdere hvor mye og hvor fort de skal trappe ned balansen sin, heter det i rapporten.

DNB skriver videre at hva Fed eventuelt sier om planene for nedtrappingen av balansen blir enda viktigere.