Børs og finans

- Kan koste mye ikke å være i aksjemarkedet

Tror det er mer å hente i aksjemarkedet.

Erica Blomgren - Foto: NTB Scanpix

Erica Blomgren - Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
9. mars 2019 - 10.47

SEBs sjefstrateg Erica Blomgren Dalstø og sjeføkonom Robert Bergqvist tror hverken på resesjon eller en langvarig nedgangsperiode. Faktisk tror de børsoppturen vil fortsette, ifølge DN.

Investorene er blitt mye mer forsiktige. Ifølge Bank of Americas siste investorundersøkelse er fondsforvalteres eksponering mot amerikanske aksjer på laveste nivå på ni måneder, og andelen kontanter de holder er på høyeste nivå siden januar 2009, skriver Financial Times, ifølge DN.

- Med tanke på timing er det vanskelig å vite når man kommer inn i en lavkonjunktur eller om det blir en resesjon. Når økonomien er sent i syklusen, er etterspørselen ofte sterk og børsene stiger, sier Erica Blomgren Dalstø til DN.

- Det er klart at i dette tilfellet så kan det koste mye ikke å være i aksjemarkedet bare fordi man er redd for en kommende resesjon eller lavkonjunktur, som vi faktisk ikke ser tendenser til i data riktig ennå, sier hun videre.

I sine ferske prognoser tror SEB ifølge avisen på meravkastning i aksjemarkedet i 2019. Så langt i år er Oslo Børs opp åtte prosent, mens S&P 500-indeksen har steget 9,7 prosent.