Børs og finans

Meglerhus tredobler kursmålet etter nyhet

Aurora Cannabis får anerkjent aktivistinvestor med på laget. Meglerhus svarer med å tredoble kursmålet.

Nelson Peltz. Foto: Kareem Elgazzar/The Cincinnati Enquirer via AP

Nelson Peltz. Foto: Kareem Elgazzar/The Cincinnati Enquirer via AP

Artikkel av: Njål Eivind Kleiven
13. mars 2019 - 19.53

Aurora Cannabis, det største og mest innflytelsesrike cannabis-selskapet, stiger 13 prosent i New York onsdag kveld.

Investorene virker å være svært positive til at den kjente hedge fond-forvalteren Nelson Peltz nå skal fungere som strategisk rådgiver for selskapet.

Peltz er ingen smågutt. Per i dag sitter han i styret i Procter & Gamble, og han har tidligere vært sytemedlem i Mondelēz International. Retailkompetansen Peltz sitter på er noe Aurora håper å utnytte seg av.

Peltz er også grunnlegger og sjef for Trian Partners, et investeringsselskap med både tankesett og kompetanse som et privat equity-selskap. Trian-sjefen er kjent for å ha lykkes med restrukturering av selskaper i mange år.

- Jeg mener at Aurora har vist at de kan levere, de er differensiert fra konkurrentene, de har en fullintegrert verdikjede og de er klare for å integrere vertikalt i den industrielle verdikjeden, sa Peltz i et notat.

Den anerkjente aktivistinvestoren skal ha blitt tildelt opsjoner på hele 20 millioner Aurora-aksjer. Peltz blir dermed rikelig belønnet om selskapet evner å levere lønnsom vekst.

Analytiker Martin Landry i GMP Securities mener at Peltz har enorm verdi for Aurora. Landry valgte å nesten tredoble kursmålet på aksjen fra 5.50 kanadiske dollar til 15. 

- Trian (Peltz' investeringsselskap, red. anm.) har vært involvert i en rekke konsumselskaper som PepsiCo, Dr. Pepper Snapple, Procter & Gamble, Kraft Heinz, Mondelez med flere. Vi tror at han kan bli avgjørende som fasilitator med de virkelig store konsumselskapene, skal Landry ha skrevet til kundene, ifølge CNBC.

Investeringsbanken Cowen valgte i forrige uke å oppgradere Aurora-aksjen til kjøp og økte samtidig kursmålet fra 10,5 til 14 canadiske dollar.

Investeringsbanken holder Aurora som sin «top pick» innenfor sektoren.

I New York er aksjen opp 12,97 prosent. På Toronto-børsen stiger aksjen 11,65 prosent til 11,88 kanadiske dollar.

Siden årsskriftet er aksjen opp nærmere 80 prosent.