Børs og finans

NAT åpner for storsalg av aksjer

Vil selge aksjer for inntil 345 millioner kroner gjennom en ATM-avtale. - Ordningen sikrer at vi har finansiell fleksibilitet til alle tider.

Herbjørn Hansson - Foto: Finansavisen

Herbjørn Hansson - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Are  Strandli
31. mars 2019 - 16.52

Nordic Amerian Tankers (NAT) har inngått en såkalt "At-The-Market"-avtale med investeringsbanken B. Riley FBR, ifølge en melding fra tankrederiet lørdag.

ATM-avtalen innbærer at NAT kan selge aksjer for inntil 40 millioner dollar, tilsvarende 345 millioner kroner, i løpet av en periode på rundt tre år.

Rederiet er ikke nødt til å selge aksjer i det hele tatt, men ordingen åpner for at rederiet kan få inn penger etter hvert som behovet måtte dukke opp. Desto høyere aksjekursen er, jo mer attraktivt er det å benytte seg av avtalen der B. Riley i tilfelle vil selge aksjene til gjeldende kurser i markedet.

- ATM-ordningen er et verktøy for NAT som sikrer at vi har finansiell fleksibilitet til alle tider, heter det i meldingen.

John Fredriksens tankrederi Frontline inngikk i sommer en tilsvarende avtale med meglerkjempen Morgan Stanley om tilbud og salg av Frontline-aksjer for inn til 100 millioner dollar.