Børs og finans

Norwegian fikk skikkelig juling på Oslo Børs

Foto: Heiko Junge / NTB/Scanpix.

Foto: Heiko Junge / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
20. mars 2019 - 16.28

Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag 0,42 prosent før den sluttet på 886,34 poeng. Det ble omsatt aksjer for nesten 3,55 milliarder kroner.

Store selskaper som Telenor og DNB falt henholdsvis 0,78 prosent og 0,15 prosent mens Yara klatret 0,41 prosent.

Olje/Equinor

Et fat Nordsjøolje omsettes for 68,14 dollar, opp 0,78 prosent.

Nye tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene falt med 9,6 millioner fat i forrige uke til 439,5 millioner fat. Ifølge TDN Direkt var det ventet at oljelagrene skulle øke med 0,3 millioner fat.

Equinor falt 0,79 prosent til 193,50 kroner.

Norwegian

TDN Direkt kan fortelle at tallknuserne i HSBC nedjusterer sitt kursmål på Norwegian til 20 kroner. Storbanken gjentar ikke overraskende nok sin reduser-anbefaling på aksjen. 

Aksjen falt hele 9,75 prosent til 50,72 kroner.

Mandag ettermiddag denne uken ble det kjent at Bjørn H. Kise hadde meddelt selskapets valgkomite at han fratrer som styreleder i Norwegian etter den ordinære generalforsamlingen 7. mai 2019.

Les også: Trygve Hegnar: Sannsynligvis er det tidenes utur

Gentian Diagnostics

Gentian Diagnostics er ute med resultater fra en studie som undersøker ytelsen av kalprotektin ved diagnostisering av bakterielle infeksjoner. Resultatene ble offentliggjort ved det internasjonale symposiet ved intensiv pleie og akuttmedisin i Brussel.

Aksjen la på seg åtte prosent og sluttet på 54 kroner.

Norsk Hydro

Natt til tirsdag ble Norsk Hydro utsatt for et alvorlig cyberangrep. På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag sa finansdirektør Eivind Kallevik at det jobbes på spreng for å løse problemet.

I en børsmelding skriver Hydro at selskapet har gjort fremskritt for å sikre trygg og stabil drift i selskapet. Hydros tekniske team, med ekstern støtte, har lykkes med å oppdage årsaken til problemene og jobber for tiden med å validere planen og prosessen for å starte selskapets IT-systemer på en trygg og forsvarlig måte.

Tirsdag falt Hydro 0,25 prosent. Onsdag klatret aksjen 1,41 prosent til 36,08 kroner.

Golden Ocean

Vale opplyser i en pressemelding at en domstol i Brasil har tillatt Vale å gjenoppta aktiviteten ved Laranjeiras avfallsdeponi og Brucutu-gruven. Produksjonen ved gruven har vært stanset siden tidlig februar.

Dette blir tolket som gode nyheter for Golden Ocean, som klatret 4,96 prosent til 45,32 kroner.

Next Biometrics

Next Biometrics har signert en kontrakt med Taiwan-baserte WizCard for utvikling av biometriske smartkortløsninger. Løsningen gjør det mulig å bruke skjermteknologi til blant annet betaling og offentlig kommunikasjon.

Aksjen startet dagen med en markert kursoppgang, men endte til slutt på 9,72 kroner, opp 0,21 prosent.