Børs og finans

Nyheter påvirker en rekke aksjer på børsen

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB/Scanpix.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
20. mars 2019 - 11.21

Onsdag peker pilen marginalt ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 888,80 poeng, ned 0,14 prosent.

Et fat Nordsjøolje omsettes for 67,66 dollar, uforandret fra i går.

Gentian Diagnostics

Gentian Diagnostics er ute med resultater fra en studie som undersøker ytelsen av kalprotektin ved diagnostisering av bakterielle infeksjoner. Resultatene ble offentliggjort ved det internasjonale symposiet ved intensiv pleie og akuttmedisin i Brussel.

Aksjen stiger åtte prosent til 54 kroner.

Norsk Hydro

Natt til tirsdag ble Norsk Hydro utsatt for et alvorlig cyberangrep. På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag sa finansdirektør Eivind Kallevik at det jobbes på spreng for å løse problemet.

I en børsmelding skriver Hydro at selskapet har gjort fremskritt for å sikre trygg og stabil drift i selskapet. Hydros tekniske team, med ekstern støtte, har lykkes med å oppdage årsaken til problemene og jobber for tiden med å validere planen og prosessen for å starte selskapets IT-systemer på en trygg og forsvarlig måte.

Det er imidlertid fortsatt ikke klart hvor lang tid det kan ta å gjenopprette stabil IT-drift.

- Jeg er glad for å se at vi gjør fremgang, sier Kallevik i en melding.

Hydro stiger 1,01 prosent til 35,94 kroner, etter en rød start på børsdagen.

Golden Ocean

Vale opplyser i en pressemelding at en domstol i Brasil har tillatt Vale å gjenoppta aktiviteten ved Laranjeiras avfallsdeponi og Brucutu-gruven. Produksjonen ved gruven har vært stanset siden tidlig februar.

Dette blir tolket som gode nyheter for Golden Ocean, som stiger 8,85 prosent til 47 kroner.

Next Biometrics

Next Biometrics har signert en kontrakt med Taiwan-baserte WizCard for utvikling av biometriske smartkortløsninger. Løsningen gjør det mulig å bruke skjermteknologi til blant annet betaling og offentlig kommunikasjon.

Aksjen startet dagen med en markert kursoppgang, men omsettes nå for 9,63 kroner, ned 0,72 prosent. Dagens høyeste notering var har vært på 10,20 kroner. 

Norwegian

TDN Direkt kan fortelle at tallknuserne i HSBC nedjusterer sitt kursmål på Norwegian til 20 kroner. Storbanken gjentar ikke overraskende nok sin reduser-anbefaling på aksjen. 

Aksjen faller 3,88 prosent til 54,02 kroner.

Les også: Trygve Hegnar: Sannsynligvis er det tidenes utur