Børs og finans

Nyhetsrush ga lite utslag på Wall Street

Til tross for et flust av nyheter beveget de store amerikanske indeksene seg lite.

Foto: AP Photo/Richard Drew

Foto: AP Photo/Richard Drew

Artikkel av: Didrik Westby
14. mars 2019 - 21.16

Det var små utslag i de amerikanske indeksene til tross for mangfoldige nyheter torsdag.

Blant dagens nyheter ble det meldt at det planlagte møtet mellom president Donald Trump og Xi Jinping blir utsatt. Møtet vil ifølge Bloomberg utsettes til slutten av april, noe som skal indikere at en bilateral avtale ikke kommer i havn denne måneden, skriver Bloomberg.

Rapporten kommer etter gårsdagens uttalelse fra Trump om at de ikke måtte haste for å få i land en avtale.

Blant dagens nøkkeltall fra USA kom antall førstegangssøkende til ledighetstrygd (jobless claims) inn over forventningene. Det var 229.000 førstegangssøkende for uken som endte 9. mars, opp fra 223.000 uken før, og 4.000 over konsensus, ifølge Marketwatch.

Nysalg av hus falt nesten 7 prosent i januar, ifølge handelsdepartementet, til en årlig rate på 607.000, skriver Marketwatch.

Det ble også klart at Underhuset ikke vil ha noen ny folkeavstemning om Brexit, og at de vil utsette Brexit. Det er kun 15 dager til Storbritannia forlater EU uten noen avtale, og for at Brexit skal utsettes må alle EU land samtykke.  

Dow Jones endte opp 0,03 prosent til 25.710,21 poeng

20 av de 30 selskapene i indeksen steg.

Visa tronet øverst etter en oppgang på 1,18 prosent til 154,27 dollar, etter å ha blitt oppgradert av Morgan Stanley. Kursmålet økte fra 150 til 162 dollar per aksje. Kursmålet til konkurrenten, Mastercard, ble også hevet og økte fra 220 til 235 dollar. Aksjen endte opp 0,43 prosent til 229,51 dollar.

Apple fulgte like etter med en oppgang på 1,11 prosent. 

Telekomoperatøren i USA med flest abonnenter, Verizon, offentliggjorde at de vil ta 10 dollar ekstra per måned for kunder som vil bruke 5G. Det vil kun være mulig å legge dette til ubegrensede abonnementer. Verizon er den første telekomoperatøren i USA som har offentliggjort prisen på 5G tjenester. Aksjen endte 6. mest opp i Dow Jones med en oppgang på 0,55 prosent til 57,98 dollar.

Johnson & Johnson var blant komponentene som falt og aksjen endte ned 0,98 prosent. I dag ble utfallet av en søksmål mot selskapet klargjort og legemiddelgiganten ble dømt til å betale 29 millioner dollar til en kvinne med kreft, som mener å ha fått det av å bruke ett av deres produkter.

S&P 500 endte ned 0,09 prosent til 2.808,48 poeng

Av de 10 mest omsatte seg 4.

Blant disse steg General Electric mest og endte opp 2,79 prosent. Oppgangen kom i kjølevannet av en investorpresentasjon hvor selskapet guidet for 2019. Uken før var det allerede guidet om at fri kontantstrøm ville bli negativ, og i dagens presentasjon ble det blant annet lagt frem en plan for å redusere gjelden. 

Les mer her!

Retail-giganten, Dollar General, falt mest blant de mest omsatte endte ned 7,48 prosent etter at lavpriskjeden la frem tall for fjerde kvartal som var under estimatene, og kom med skuffende guiding.

NASDAQ endte opp 0,16 prosent til 7.630,91 poeng

Facebook endte ned 1,85 prosent. New York Times rapporterte det tas opp en kriminell etterforskning mot sosiale mediets datadelingspraksis. Brukere av Facebook, Instragram og Whatsapp (datterselskaper av Facebook), skal ha blitt rammet av en feil med en endring i datasystemet, og det skal ha vært den lengste perioden hvor enkelte brukere ikke fikk logget seg på i historien.

Software selskapet, MongoDB, steg mest blant de 10 mest omsatte og endte opp 25,50 prosent. Det skjedde etter at selskapet tapte mindre enn halvparten så mye som analytikerne hadde forventet i siste kvartal, 0,17 dollar mot 0,38 dollar per aksje. Selskapet guidet også sterkere enn forventet.

Tesla endte opp 0,35 prosent. Klokken 04:00, natt til fredag, vises Telsa sin nye "Crossover-SUV", Model Y, frem. 

Vinnerne og taperne.

VIX indeksen, ofte referert til som fryktindeksen, ble stående på stedet i 13,41.

Olje, gull og renter

Oljeprisen falt 0,67 prosent til 67,17 dollar.

Gullprisen falt 1,00 prosent til 1295,90 dollar. 

10-års renten steg 0,4 basispunkter til 2,625 prosent.

2-års renten falt 0,4 basispunkter til 2,455  prosent. 3-års renten endte ned 0,8 basispunkter til 2,418 prosent, og 5-års renten falt 0,2 basispunkter til 2,432 prosent, ifølge Marketwatch.