Børs og finans

Oljeaksje til værs på Oslo Børs

Hydro falt på stort volum etter cyberangrep

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Artikkel av: Rune Tryti
19. mars 2019 - 16.32

Det var oppgang på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte opp 0,49 prosent til 890,03 poeng. Det ble totalt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,9 milliarder kroner. Brent-oljen steg 0,15 prosent til 67,48 dollar per fat.

Av tungvekterne steg DNB 0,78 prosent, mens Aker BP la på seg 1,67 prosent. Yara falt 1,12 prosent.

Dagens store nyhet var at Norsk Hydro natt til tirsdag ble utsatt for et alvorlig cyberangrep. Det dreier seg om et løsepengeangrep, og angrepet har påvirket driften til Hydro. På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag sa finansdirektør Eivind Kallevik at det jobbes på spreng for å løse problemet.

- Etter angrepet har vi arbeidet med å isolere og nøytralisere viruset. Alle anlegg er isolert, og det ser ikke ut til å ha rammet anlegg utenfor Norge, sa han.

Kallevik sa at angrepet så langt ikke har ført til store økonomiske tap.

- Vi jobber for å løse situasjonen, sikre våre ansatte og dempe den økonomiske effekten. Vi gjør alt vi kan for å begrense følgene for våre kunder.

Hydro-aksjen falt 0,70 prosent til 35,58 kroner på dagens nest høyeste omsetning

Vi tar med at Norwegian-aksjen steg 2,59 prosent, etter det i går ble klart at Bjørn H. Kise fratrer som styreleder i selskapet etter generalforsamlingen 7. mai.

Questerre

Oljeselskapet Questerre meldte tirsdag at reservene i løpet av 2018 økte med 62 prosent, med 11,5 fat oljeekvivalenter til 29,96 millioner fat oljeekvivalenter.

NPV-10% før skatt-estimatet for reservene, utregnet av gjennomsnittlig prisprognoser fra tre reserve engineering-selskaper, er på 228,95 millioner dollar.

- Økningen er drevet av to suksessfulle brønner at Kakwa North, hvor reservene fortsatt bare er tildelt to av Questerres syv seksjoner. Som følge av det vil reservene trolig fortsette å vokse sammen med partneren Kicking Horse Oil & Gas, som for tiden borer den tredje av fire brønner, som behøves for å få sin 50 prosent eierandel i areal, skriver Tom Erik Kristiansen, analytiker i Pareto Securities.

Questerre-aksjen suste opp 10,99 prosent i dagens handel.

Epic Gas

BW Group meldte tirsdag at det har kjøpt 38.548.329 aksjer i Epic Gas, tilsvarende 54,7 prosent av aksjene.

Selskapet har også lagt frem et tilbud på alle aksjer på 1,60 dollar per aksje, pluss et tillegg tilsvarende 3,5 millioner dollar delt på det totale antallet aksjer som blir kjøpt opp under tilbudet. Tillegget vil imidlertid ikke overstige 0,10 dollar.

Epic Gas annonserte i morges også en intensjonsavtale om kjøp av et uspesifisert antall LPG-skip, og indikerer samtidig et emisjonsbehov på 50-60 millioner dollar.

- Etter en periode på rundt to år med tilnærmet flat rateutvikling for selskapets LPG-flåte, så vi at Epic Gas i 4. kvartal leverte sitt andre kvartal på rad med positiv inntjening. Vi venter at en stigende eksport fra USA både for 2019, 2020 og 2021 vil kunne løfte ratene og inntjeningen fremover, skriver DNB Markets i dagens aksjerapport, og har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 20,00 kroner.

Epic Gas endte med en oppgang på 28,18 prosent til 14,10 kroner på Merkur-markedet.

Odfjell Drilling

Neptune Energy har delt ut kontrakt for seks brønner, med opsjoner for ti brønner, på norsk sokkel til riggselskapet CIMC Offshore. Avtalen gjelder leie av riggen «Beacon Atlantic», som skal driftes av Odfjell Drilling, opplyser Odfjell Drilling i en børsmelding tirsdag.

Videre opplyser Odfjell Drilling i meldingen at CIMC Raffles og Odfjell Drilling har inngått en fireårig management-avtale for «Beacon Atlantic», der Odfjell Drilling vil administrere og drifte «Beacon Atlantic» på vegne av CIMC Raffles basert på betingelser og vilkår som er vanlige for denne type avtaler.

Avtalen sikrer også Odfjell Drilling en eksklusiv rett for kjøp av enheten og en forskjøpsrett på ethvert tilbud for kjøp av enheten i eksklusivitetsperioden

Odfjell Drilling steg 3,53 prosent.