Børs og finans

Pareto Securities spår dobling i Questerre-aksjen

To analytikere er begge fristet av stjernen på Oslo Børs. 

Foto: Matej Kastelic / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Matej Kastelic / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: John Inge Seljehaug
7. mars 2019 - 15.15

Questerre er stjernen på Oslo Børs torsdag og stiger mest av samtlige aksjer. Hittil er aksjen opp 22 prosent og står i 2,44 kroner.

Det skjer etter at selskapet har inngått en endelig kjøps- og salgsavtale i Quebec.

Ifølge avtalen har selskapet gjennomført en avtale med Repsol om kjøp av alle deres eiendeler i Quebec. Dette inkluderer 753.000 netto acres i Quebec, samt tilknyttede brønner og utstyr, geologisk og geofysiske data, samt annet utstyr.

- Gitt at de får godkjennelse fra myndighetene sikrer dette Questerre sitt operatørskap og full kontroll av eierandelen i bytte mot å avgjøre utestående rettssaker og påta seg fjerningforpliktelser (CAD 11m), skriver Pareto-analytiker Tom Erik Kristiansen. 

Mye usikkerhet, stor oppside

- Det viktige her er at dette kan bedre Questerres evne til å sikre lokal aksept ved å utvikle sitt «Clean Gas-initiativ» og tilby incentiv-strukturerer som kan  sikre lokal aksept i favør av utvikling av selskapets olje- og gassressurser, skriver analytikeren . 

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 5,0 kroner. Det tilsvarer mer enn en dobling fra dagens nivå. 

- Utfallet av denne prosessen og påvirkningen fra det endrede politiske lederskapet i Quebec er fortsatt høyst usikkert og binært, men vi ser på dagens nyhet som positiv.

Har markedet glemt Questerre?

Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets er også ute med en oppdatering, og spør om kapitalmarkedet har glemt selskapet. 

Analytikeren skriver at transaksjonsverdien tilsvarer 0,15-0,58 kanadiske dollar per fat oljeekvivalent, som er lavere enn meglerhuset sitt estimat på 0,9 dollar per fat. 

- Selv om det fortsatt er mye usikkerhet rundt en gassutvikling i Quebec og at det ikke er noen garanti for en vellykket utvikling, er vi sjarmert av det store oppsidepotensialet. 

- Hvis vi vurderer selskapets Lowlands-ressurser til henholdsvis 0,5-1,5 amerikanske dollar per fat, estimerer vi en SOTP-verdi på 10-19 kroner per aksje, noe som viser det spektakulære oppsidepotensialet fra dagens aksjekurs, skriver Sveen-Nilsen.