Børs og finans

SAS setter inn nye fly etter Solskjær-suksessen

SAS øker fra sju til ti direkteflyginger til Manchester i uka fra april. Flyselskapet opplever en kraftig vekst nå som Ole Gunnar Solskjær er United-trener.

Ole Gunnar Solskjær. (AP Photo/Rui Vieira)

Ole Gunnar Solskjær. (AP Photo/Rui Vieira)

Artikkel av: NTB
8. mars 2019 - 06.25

SAS sier til Dagens Næringsliv at Solskjærs suksess som Manchester United-manager bidrar til at selskapet øker kapasiteten på Manchester-flyginger med 40 prosent fra neste måned. To av avgangene er fra Bergen, resten er fra Oslo.

– Dette er ett av tilfellene hvor jeg har lyst til å bryte SAS' regel om ikke å oppgi passasjertall av konkurransehensyn. Men vi er svært tilfredse med utviklingen. Derfor setter vi også inn større fly i tillegg til å øke antall avganger, sier pressesjef Knut Morten Johansen i SAS Norge.

Også Norwegian opplever økt interesse og vurderer å øke antall avganger fra høsten.

I tillegg til at Solskjærs seiersrekke er en magnet, er det svært mange Liverpool-fans i Norge, og da er også Manchester en grei flyplass å reise til. Liverpool har i år gjort det bedre enn på svært lenge, og ledet en periode den engelske ligaen, men ligger nå ett poeng bak Manchesters andre storlag, City. Manchester United ligger på fjerdeplass, 13 poeng bak City.

(©NTB)