Børs og finans

Spetalen-skute skal støtte Trøim-rigg

Skip delvis eid av Standard Drilling sikrer et år med jobb i forbindelse med borearbeid som skal utføres av Borr Drilling. 

Tor Olav Trøim - Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix

Tor Olav Trøim - Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix

Artikkel av: Are  Strandli
20. mars 2019 - 16.22

I tillegg til fem heleide plattform forsyningsskip (PSV), er Øystein Stray Spetalens offshorerederi Standard Drilling medeier i 12 PSV-er gjennom henholdsvis Northern Supply og New World Supply.

Northern Supply der Standard Drilling har en eierandel på 25,5 prosent har ifølge Clarksons Platou sikret en 12 måneders kontrakt for den 2009-bygde PSV-en «FS Aberdour».

Ifølge skipsmeglerhuset er skipet leid inn av Spirit Energy for å bistå i forbindelse med boreoperasjoner som jack up-riggen «Borr Ran», tilhørende Tor Olav Trøims Borr Drilling, skal stå for.

Det er den andre lengre kontrakten Spetalen-rederiet sikrer seg i løpet av få dager.

Venter oppsving

Mot slutten av forrige uke ble det kjent at den heleide PSV-en «Standard Provider» er tildelt et oppdrag på 90-100 dager av Ithaca Energy i britisk sektor.

Kontrakten som har oppstart 1. april inkluderer også en opsjon på ytterligere én brønn som skal bores av Maersk-riggen «Maersk Resilient».

Styreleder i rederiet Martin Nes ga i forbindelse med rapporten for fjerde kvartal 2018 uttrykk for et svært positivt syn på PSV-markedet fremover.

- Standard Drilling venter et oppsving i PSV-markedet i Nordsjøen gjennom våren og sommersesongen 2019, sa han i en kommentar.