Børs og finans

Starter uken med bred børsoppgang

Foto: Behrouz MEHRI / AFP

Foto: Behrouz MEHRI / AFP

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
18. mars 2019 - 06.28

Børsene i Asia starter uken med bred oppgang.

I Japan stiger Nikkei 0,58 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,53 prosent. 

Shanghai Composite i Kina stiger 1,24 prosent, og CSI 300 er opp 1,53 prosent. Hang Seng i Hong Kong klatrer 0,77 prosent.

Kospi i Sør-Korea er uendret, S&P/ASX 200-indeksen i Australia styrkes 0,25 prosent, og Straits Times i Singapore er opp 0,37 prosent.

Fed-møte

Pilene pekte oppover for de toneangivende indeksene i USA fredag. Dow Jones steg 0,54 prosent, og S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite la på seg henholdsvis 0,50 og 0,76 prosent.

Utviklingen kom i kjølvannet av at partene i handelskrigen skal ha gjort ytterligere fremgang. CNBC meldte torsdag at kineserne ser for seg et offisielt statsbesøk til USA for å signere avtalen. Delegasjonen i Beijing ønsker at avtalen skal være skrevet i stein før president Xi Jinping møter den amerikanske presidenten, melder nyhetsbyrået. Dette vil sannsynligvis skje i løpet av april, skal man tolke signalene fra den amerikanske handelsdelegasjonen.

Onsdag denne uken er det duket for rentemøte for den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve.

«Økonomiske data den siste tiden gir ikke grunnlag for å forvente hverken endring i renten eller i kommunikasjonen. Markedet håper å få signaler om når Fed vil avslutte reduksjonen av sin balanse, samt innsikt om hva som skal til for at de blir mer utålmodige med tanke på videre rentehevinger», skriver senior investeringsstrateg i Nordea Wealth Management, Sigrid Wilter Slørstad, i en rapport.