Børs og finans

Stavanger-rederi skal betjene Aker BP

Simon Møkster Shipping er et av tre offshorerederier som blir vist stor tillit av Kjell Inge Røkke og Aker BP. Målet er å utvikle et strategisk partnerskap. 

Stril Orion. Foto: Simon Møkster Shipping.

Stril Orion. Foto: Simon Møkster Shipping.

Artikkel av: Are  Strandli
1. mars 2019 - 15.15

I tillegg til Eidesvik Offshore og Solstad Offshore, har også det Stavanger-baserte offshorerederiet Simon Møkster Shipping inngått en rammeavtale med Aker BP.

Det fremgår av en melding fra Stavanger-rederiet fredag.

- Avtalen inkluderer tett samarbeid med Aker BP om å utvikle et strategisk partnerskap for plattform forsyningstjenester for å betjene Aker BPs installasjoner på norsk sokkel, skriver rederiet i meldingen.

Videre skriver Simon Møkster at de er stolte og tilfredse med å inngå en avtale som gir muligheter for lange og bærekraftige kontrakter med en førsteklasses chartrer.

Nå starter prosessen med å definere hvordan partnerskapet skal utvikles.

- Prosessen vil introdusere nye arbeidsprinsipper- og metoder hvorved Møkster vil bli mer involvert i dag-til-dag utfordringene i logistikk-kjeden for å identifisere de beste løsningene. 

Rammeavtalene har ifølge Solstad Offshore en varighet på tre år med to påfølgende opsjonsperioder på to år hver.

- Inngåelsen av rammeavtalene med de utvalgte leverandørene av forsyningsskip, er det første steget mot et strategisk samarbeid som kan utvikles til et konsept for fremtidig allianse, uttalte Per Harald Kongelf, SVP Improvements, i Aker BP fredag.