Børs og finans

Tar inn Nel som én av tre nye - anbefaler 11 aksjer

Trio inn i Sparebank 1 Markets-portefølje.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
18. mars 2019 - 12.23

Sparebank 1 Markets gjør denne uken plass til Nel i sin anbefalte portefølje av norske aksjer.

- Sterkt grunnlag

- For to uker siden arrangerte vi Europas største seminar innen olje, gass og fornybar energi, og det gjennomgående budskapet fra alle store selskaper er krystallklart: fornybar energi er fremtiden og vi kan være fossilfrie i løpet av en generasjon, innleder analysesjef Lars-Daniel Westby og analytiker Petter Kongslie i en rapport Hegnar.no har fått tilgang til.

Duoen viser til at grønn (utslippsfri) hydrogen i 2017/18 ble konkurransedyktig mot fossilt drivstoff, og estimerer at Nel gikk fra en ordrebok på under 500 millioner i slutten av 2017 til over 10 milliarder kroner i slutten av 2018.

- Selskapet har lagt et sterkt grunnlag for videre vekst i 2019 gjennom å investere i en ny fabrikk som reduserer kostnader med over 40 prosent, inngå pilotprosjekter og signere rammekontrakter som kan materialisere seg i flere milliardkontrakter (i kroner) i 2019. I tillegg hentet Nel 463 millioner kroner i januar, noe som gjør at selskapet er fullfinansiert frem til Nikola-kontrakten i 2021, heter det videre.

- I sum liker vi relativt lav finansieringsrisiko, høy sannsynlighet for materielle kontrakter og Nels posisjon som en global leder i et sterkt voksende marked, oppsummerer analytikerne.

Tar inn to aksjer til

Sparebank 1 Markets gjør også plass til Kitron i påvente av kapitalmarkedsdagen som arrangeres på torsdag.

- Årsaken er at vi tror selskapet vil være positiv til at komponentsituasjonen i markedet er på bedringens vei, noe som vil frigjøre arbeidskapital i 2019. Videre ser vi en attraktiv sannsynlighet for at selskapet forlenger sine utsikter om over 10 prosent topplinjevekst og syv prosent margin over en sykel, noe som i så fall vil være en oppside til våre estimater, argumenterer Westby og Kongslie.

Duoen tar også inn Ocean Yield.

- Hovedårsaken er trigger i mer informasjon knyttet til Pecan South som kan komme denne uken og hvor utfallsrommet er: jo mer olje, desto høyere sannsynlighet for at Dhirubhai-1 blir en del av løsningen, forklarer de to.

Sparebank 1 Markets-porteføljen

Aker BP
Bank Norwegian
Crayon Group
Kitron
Kongsberg Automotive
Lerøy Seafood
Magseis Fairfield
Nel
Ocean Yield
Orkla
Seadrill

På etterskudd

Meglerhuset beregner ukentlig avkastning basert på volumvektede aksjekurser mandag morgen.

For OBX-aksjene beregnes inn- og utkursene i løpet av tidsrommet 09:00-10:00, mens perioden 09:00-12:00 brukes for Match-aksjene.

For beregning av avkastningen på hovedindeksen brukes indeksnivået klokken 10:00 på mandager.

Foreløpige tall viser at porteføljen steg 1,4 prosent i uken som gikk, mens hovedindeksen la på seg 1,9 prosent.

Hittil i år er porteføljen opp 2,5 prosent, mot 11,3 prosent oppgang for hovedindeksen.