An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Uthuskapper krever 55 mill.

Mener RenoNorden investering ble gjort på mangelfull informasjon. 

Uthuset som ble kappet i to. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Uthuset som ble kappet i to. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Artikkel av: Rune Tryti
20. mars 2019 - 08.52

Arne Vigeland som ble rikskjendis etter å ha kappet uthuset til naboen på Nesøya i to i 2014, ble i fjor dømt til 120 dagers ubetinget fengsel for handlingen.

Ifølge DN må Vigeland nå igjen møte i retten etter å ha saksøkt det tidligere styret og største aksjonær i det børsnoterte renovasjonsselskapet RenoNorden, som gikk konkurs i 2017. Vigeland var selv en del av de som begjærte selskapet konkurs.

Vigeland hadde investert 54,8 millioner kroner i RenoNorden, men investeringen er gjort basert på mangelfull og uriktig informasjon fra styret og aksjonærene, ifølge søksmålet han har anlagt, skriver DN.

De saksøkte avviser at de kan klandres for Vigelands tap. Deres prosessfullmektig, advokat Stig Berge i Thommessen, skriver at Vigeland etter konkursen har «konstruert et ansvarsgrunnlag» som er løsrevet fra den investeringsbeslutningen Vigeland gjorde rundt årsskiftet 2016/2017, skriver avisen.

Styret som er saksøkt av Vigeland gikk av før konkursen og et nytt styre, som Vigeland var en del av, kom på plass. Det var dette styret som begjærte RenoNorden konkurs.