Børs og finans

Golar LNG sikrer finansiering

Golar LNG har mottatt garantert finansiering på 700 millioner dollar.

Tor Olav Trøim - Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Tor Olav Trøim - Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Artikkel av: Eline Hvamstad
17. april 2019 - 08.12

Golar LNG har mottatt garantert finansiering på 700 millioner dollar eller om lag 5,9 milliarder kroner for "FLNG Gimi", som vil betjene den 20-årige Tortue-kontrakten med BP, som ventes starte i 2022, skriver selskapet i en melding.

Selskapet skriver at finansieringen har en løpetid på syv år etter oppstart og en 12 års amortiseringsprofil.

Clifford Capital, ING Bank, Natixis og ABN Amro Bank fungerte som garantister for fasiliteten.

Videre opplyses at First FLNG Holdings, som er indirekte heleid av Keppel Corporation Limited tegnet seg for 30 prosent av de totale utstedte ordinære aksjene i Gimi MS. Gimi MS har også gitt Keppel Shipyard en endelig tillatelse til å starte konverteringsarbeidet av "FLNG Gimi".

Ifølge meldingen har prosjektutviklerne for den kroatiske FLNG-fasiliteten LNG Hrvatska også gitt Golar beskjed om å gå frem med konverteringen og påfølgende kjøp av den 2005-bygde LNGCen "Golar Viking", hvor driftsinvesteringene i stor grad vil bli finansiert av LNG Hrvatska.

Hudong-verftet er blitt valgt for å gjennomføre konverteringsarbeidet. CSSC Leasing, som er tilknyttet verftet ventes å stille med finansiering for konverteringen, samt brofinansiering for fartøysfasiliteten mellom inngang til verftet, som ventet i første kvartal 2020, og salg til LNG Hrvatska for 159,6 millioner euro eller om lag 1,5 milliarder kroner ved ferdigstilling.

Golar vil også motta en årlig betaling for drift av FSRU-en i 10 år.

Videre har Golar mottatt en avtale fra långiverne til FSRU-en "Golar Tundra" for forlengelse av fasiliteten som forfaller i juni 2019 til juni 2021.

Etter å ha inngått en term sheet blir det også gjort gode fremskritt knyttet til refinansiering av lånet som forfaller i desember 2019 for "Golar Arctic"-fasiliteten.