Børs og finans

Meglerhus løfter aksje

Frontline stiger etter ny sektorrapport. 

Foro: Magnus Rørvik Skjølberg / Finansavisen

Foro: Magnus Rørvik Skjølberg / Finansavisen

Artikkel av: John Inge Seljehaug
8. april 2019 - 12.23

Midtveis mandag står hovedindeksen i 887,94, etter en oppgang på 0,35 prosent.

Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.636 millioner kroner. 

Oljeprisen

Brent-oljen er opp 0,57 prosent til 70,74 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,55 prosent til 63,43 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 69,64 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

På det meste har oljeprisen i dag vært oppe i 70,81 dollar fatet. Det er ny årsbeste, og man må tilbake til 12. november i fjor for å finne høyere nivåer. Siden nyttår har oljeprisen nå klatret drøye 30 prosent.

Global sjef for råvareanalyse i Citi Group, Edvard Morse, mener ifølge TDN Direkt at det er mye mer oppside enn nedside i oljeprisen.

- Jeg tror det er underkjøpt jeg tror det var oversolg. Markedet er veldig konstruktivt, der er relativt stramt og vi tror prisen vil være i 70 dollar-området gjennom andre kvartal og inn i tredje kvartal avhengig av hva som skjer. Det er mange variabler mellom nå og da, sier Morse.

Den sterke prisutviklingen kommer ifølge TDN Direkt samtidig som det er frykt for tilbudsforstyrrelser i Libya.

Søndag meldte Reuters at øst-libyske styrker har gjennomført luftangrep mot Tripoli, som er byen der den internasjonalt anerkjente regjeringen i landet sitter, og samtidig som de har gjort fremskritt mot byens sentrum. ANZ-analytikere sier ifølge TDN Direkt at selv om kampene per nå er langt unna hovedoljefeltene i landet, øker risikoen for at konflikten skal spre seg i landet hver dag.

Equinor klatrer 1,25 prosent til 194,80 kroner, mens Aker BP er opp 1,46 prosent til 312,30 kroner. DNO stiger 0,87 prosent til 19,77 kroner.

Seismikk-fall

Både TGS-Nopec og Petroleum Geo-Services (PGS) faller markant mandag morgen. Førstnevnte er ned 1,22 prosent til 243,70 kroner, mens PGS svekkes 3,58 prosent til 21,02 kroner.

Begge selskapene har i dag lagt frem sine foreløpige tall for 1. kvartal.

TGS skuffer med forventninger om en nettoomsetning på 110 millioner dollar i perioden. PGS melder på sin side om en forventet segment-omsetning på cirka 142 millioner dollar og segment-EBITDA på 65 millioner dollar i 1. kvartal.

I tillegg melder de to selskapene at de sammen vil gjennomføre multiklientprosjektene North Tablelands 3D og Southeast Grand Banks 2D offshore Øst-Canada.

Snur ned

REC Silicon faller mandag morgen tilbake etter fredagens kraftige oppgang på 16,28 prosent. i skrivende stund er aksjen ned 1,45 prosent til 0,81 kroner. 

Investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen, uttalte fredag at det er mye som tilsier at det kommer en avtale mellom USA og Kina.

- Viser det seg at vi får en avtale tror jeg vi kan få et rally i de sykliske aksjene, sa Johannesen til Hegnar.no, og trakk frem Rec Silicon og Norsk Hydro, samt store deler av shipping-sektoren, som aksjer som vil kunne dra nytte av en løsning på handelskrigen.

Fyker videre opp

Etter et fall på 6,15 prosent fredag, er Scanship mandag nok en gang på vei oppover.

Ved lunsjtider er aksjen opp 8,20 prosent til 13,20 kroner. 

Aksjen har hittil i år klatret hele 188 prosent, og er det siste året opp over 230 prosent.

Perfekt storm

Pareto Securities oppgraderer sin anbefalingen på Frontline fra hold til kjøp, og løfter kursmålet fra 56 til 80 kroner, melder TDN Direkt.

Meglerhuset venter ifølge nyhetsbyrået at en etterspørselsdrevet «supersyklus» er forestående, og venter at tankratene vil returnere til 2015-nivåer senere i år, som vil løfte kontantstrømmene og øke skipsverdiene.

«En perfekt storm brygger nå, med IMO 2020 som løfter etterspørselen og reduserer effektivt tilbud, samtidig som USA-gulfen bygger opp infrastruktur for å bli en betydelig oljeeksporthub», heter det i oppdateringen.

Ifølge nyhetsbyrået kuttes imidlertid kursmålet på Hunter Group fra 5,1 til 4,5 kroner, men meglerhuset opprettholder kjøpsanbefalingen

Frontline-aksjen stiger 7,99 prosent til 64, 90 kroner. Hunter er opp 3,17 prosent til 3,42 kroner. 

Photocure

Photocure opplyser mandag at selskapet vil vise frem Blue Light Cystoscopy (BLCT) med Cysview i Booth 2214, under American Urological Association Meeting (AUA 2019) i Chicago. 

Her vil selskapet presentere nye data fra den nordiske registerstudien 4. mai.

Aksjen er opp 3,78 prosent til 43,95 kroner.