An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Fredriksen og Trøim blir smågutter

Riggkjempe debuterer på børs

The Drilling Company of 1972 faller ikke overraskende i børsdebuten. Selskapet er likevel verdt mer enn Fredriksen og Trøims rigger tilsammen.

Maersk Intrepid ved Westcon. Foto: Øyvind Sætre.

Maersk Intrepid ved Westcon. Foto: Øyvind Sætre.

Artikkel av: Are  Strandli
4. april 2019 - 13.27

Det danske industrikonglomeratet A.P. Møller-Mærsk besluttet i fjor sommer å gå for en separat børsnotering av riggselskapet Maersk Drilling etter at det ikke lyktes med et rent salg.

Torsdag debuterer riggselskapet på børsen i København under sitt nye navn , «The Drilling Company of 1972».

Få timer etter børsåpning, omsettes de jomfruelige riggaksjene for 540 danske kroner, etter å ha åpnet på rundt 585 danske kroner.

Det priser selskapet til 22,4 milliarder danske kroner, tilsvarende 28,9 milliarder norske kroner. Kun Transocean er større. 

Til sammenligning prises Borr Drilling, det mest verdifulle norske riggselskapet, til 14,5 milliarder kroner.

Northern Drilling, Odfjell Drilling og Seadrill har en kombinert børsverdi på rettt i underkant av 21 milliarder kroner.

- Interessant investering

Ved utgangen av 2018 var den danske riggkjempens bokførte egenkaptial på 3,8 milliarder dollar, eller om lag 32,7 milliarder norske kroner.

Børsfallet i debuten er ikke overraskende gitt at riggselskapets aksjer ble fordelt på aksjonærene i A.P Møller-Mærsk, og at flere av disse nok har ønsket å kvitte seg med riggeksponeringen.

Det åpner dørene for andre.

Analytiker Lukas Daul i ABG Sundal Collier uttalte til Hegnar.no i slutten av februar at Maersk Drilling kan bli spennende for investorer som vil ha eksponering mot rigg, men som ikke ønsker å ta for mye risiko.

- Er du interessert i rigg med lav gearing, uten likviditetsproblemer og med god visibilitet på inntjeningen de neste to årene, så vil det kunne være en interessant investering, sa han.

Onsdagen meldte selskapet at det er tildelt en treårig kontrakt av Inpex Australia for den halvt nedsenkbare riggen «Mærsk Deliverer».

Kontrakten, som kan forlenges i ytterligere to år, gir en estimert økning i ordrereserven på 300 millioner dollar, eller 2,6 milliarder kroner, inkludert mobilisering. Det gir en dagrate på 270.000 dollar, noe som indikerer en betydelig bedre for riggmarkedet.

Totalt har riggselskapet en flåte på 23 rigger, derav 15 er oppjekkbare rigger, fire er halvt nedsenkbare og fire er såkalte ultradypvanns boreskip.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.