Børs og finans

Tallene som vil bli fulgt med argusøyne

DNB Markets analyserer.

Magne Østnor. Foto: HegnarTV.

Magne Østnor. Foto: HegnarTV.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
8. april 2019 - 08.28

I dagens morgenrapport omtaler DNB Markets fallet i norsk industriproduksjon de to siste månedene.

- Men dette skjer etter sterk vekst i 2. halvår i fjor. Og det var særlig produksjonen av næringsmidler som bidro til fallet i februar, en nisje lite påvirket av hva som skjer globalt, påpeker valutastrateg Magne Østnor mandag morgen.

I Tyskland steg samlet vareproduksjon med friske 0,7 prosent fra januar til februar.

- Detaljene er et tydelig tegn på driverne for øyeblikket. Oppgangen er nemlig drevet av byggeaktivitet, og vitner om at den innenlandske etterspørselen holder seg oppe. I motsatt retning trekker fortsatt industrien, og her falt produksjonen for andre måned på rad. Der faktiske produksjonstall er bakoverskuende, vil nok ordretallene for industrien i både Sverige og USA følges med argusøyne. Begge tallene kommer i dag, fortsetter Østnor.

Produksjonstallene for industrien i Frankrike og Sverige kommer onsdag. og fra eurosonen på fredag.