Børs og finans

Vil hente 1,6 milliarder til veganburgere med «wow-faktor»

Med Bill Gates og Leonardo DiCaprio på laget vil Beyond Meat hente et milliardbeløp i forbindelse med sin forestående børsnotering.

Veganburger. Foto: Beyond Meat.

Veganburger. Foto: Beyond Meat.

Artikkel av: Are  Strandli
22. april 2019 - 20.18

Los Angeles-baserte Beyond Meat som produserer plantebaserte kjøttsubstitutter og har blant andre Microsoft-grunnlegger Bill Gates og skuespiller Leonardo DiCaprio på eiersiden, nærmer seg en børsnotering.

I den forbindelse planlegger selskapet å hente opp til 183,8 millioner dollar, eller nær 1,6 milliarder kroner, skriver nyhetsbyrået Reuters.

I en melding til SEC skriver selskapet at det venter å tilby 8,75 millioner aksjer til en pris i området 19-21 dollar, ifølge nyhetsbyrået.

En kurs på 21 dollar priser selskapet til totalt 1,21 milliarder dollar, eller om lag 10,3 milliarder kroner.

Store deler av nettoprovenyet fra noteringen skal ifølge Reuters benyttes til forskning- og utvikling, samt utvidelse av produksjonsfasiliteter.

Goldman Sachs, J.P. Morgan og Credit Suisse er hovedtilretteleggere.

- Til og med Petter liker den

Burgerrestauranten Munchies i Oslo, samt luksushotellet The Thief, er blant dem som tilbyr det kjøttfrie burgeralternativet fra Beyond Meat.

Ifølge flere som har prøvesmakt burgeren skal det være vanskelig å smake at den faktisk er plantebasert.

- Nå finnes det så mange gode alternativer, at det er vanskelig å smake forskjell, for eksempel Beyond Burger. Til og med Petter liker den, sa Gunhild Stordalen til Dagbladet tidligere i år.

Dagbladet kjørte i februar sin egen test på Munchies sammen med kokkene Tomas Vaigauskas og Pedro Magalhaes fra Restaurant Cru i Oslo.

Fra dem kom følgende utsagn i løpet av testen:

- Wow! Bare wow! Her hadde jeg kunnet la meg lure, om jeg ikke visste at det ikke var kjøtt!

- Søtt, crunchy, spicy, syrlig, delikat og friskt .. Dette var rett og slett kjempegodt!