An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Internasjonal shippingbauta blir styreleder i StormGeo

Carsten Mortensen tar plass ved styrebordet til det Bergen-baserte værvarslingselskapet.

Artikkel av: Are  Strandli
28. mai 2019 - 12.48

Carsten Mortensen er utnevnt som ny styreleder i det Bergen-baserte værvarslingsselskapet StormGeo som ble grunnlagt av Siri Kalvig i 1997.

Han tar dermed overfor Jonas Persson.

Danske Mortensen har langt erfaring fra internasjonal shipping, og var inntil i fjor konsernsjef i det gigantiske rederikonsernet BW Group.

Han har også hatt toppstillinger i både A.P. Møller-Mærsk og D/S Norden, og vil spille en viktig rolle for videreutviklingen av selskapet, melder StormGeo i en pressemelding.

- Vi er stolte av å kunne annonsere Carsten som StormGeos nye styreleder. I tillegg til direkte erfaring med noen av selskapets største kunder, har han en fantastisk "track record" med å vokse nordiske selskaper til globale mestere gjennom et hvileløst fokus på hurtighet og utførelse, innovative forretningsmodeller og utvikling av mennersker, sier partner Rikke Kjær Nilsen i oppkjøpsfondet EQT, en av selskapets eiere.

- StormGeo er et spennende selskap som operer i forkant av globale megatrender som klimaendringer, digitalisering og økte reguleringer. Jeg tror at med min erfaring, vil jeg være i stand til å assistere de talentfulle menneskene i StormGeo i å forfølge deres misjon om å fortsatt skape verdensledende produkter som reduserer risikoen og øker sikkerheten for kundene sine, kommenterer Mortensen. 

StormGeo som startet med værvarsling på TV2 er i dag global markedsleder for en rekke tjenester til shipping, offshore og energisektoren. Selskapet har mer enn 500 ansatte over hele verden, og venter at omsetningen vil passere 700 millioner kroner i inneværende år.  Til sammen mottar mer enn 12.000 skip daglig en tjeneste fra StormGeo innen optimale ruteforslag, værvarsel, navigasjon eller teknisk flåte- og skipsytelse, opplyses det.
 DNV GL og EQT er selskapets største eiere.