Børs og finans

Meglerhus: En av de best kapitaliserte bankene i Europa

Analytikerne i RBC Capital Markets og Nordea Markets oppdaterer.

Foto: REUTERS/Ints Kalnins/File Photo/NTB Scanpix

Foto: REUTERS/Ints Kalnins/File Photo/NTB Scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
22. mai 2019 - 12.26

RBC Capital Markets rangerer DNB som nest mest attraktiv i Norden etter Swedbank. Nordea venter bedre marginer for nordiske banker i 2. kvartal i år, og viser til at høye finansieringskostnader vil flyttes over på kundene gjennom høyere priser, skriver TDN Direkt.

«DNB forblir den nordiske banken med minst hvitvaskingsrisiko i vårt syn. Det er en av de best kapitaliserte bankene i Europa og med medvind fra både marginekspansjon og volumvekst», skriver RBC Capital Markets.

Meglerhuset gjentar ifølge nyhetsbyrået sin «outperform»-rating på DNB, med kursmål på 185 kroner per aksje.

Aksjen faller 0,39 prosent i skrivende stund til 154,10 kroner på Oslo Børs.

Opprettholder «hold»

Nordea Markets opprettholder en «hold»-anbefaling for DNB, med et fair value-estimat på 160 kroner per aksje.

Oppsiderisiko for DNB er blant annet høyere rentemarginer og et større oppsigelsesprogram enn det som ventes, mens nedsiderisiko er blant annet lavere utlånsvekst, lavere ikke-renteinntekt og fravær av effektivitetsforbedringer, mener meglerhuset, ifølge TDN Direkt.

«Gjennomsnittlig var nettorenteinntektene to prosent lavere enn hva konsensus ventet i 1. kvartal, der samtlige banker skuffet. Årsaken er et økt marginpress», skriver Nordea Markets, og trekker frem at spesielt de korte rentene i Norge og Sverige har steget.

Meglerhuset foretrekker ifølge nyhetsbyrået Danske Bank og SEB av de store nordiske bankene.