Børs og finans

Morgan Stanleys toppvalg

Fersk sektoranalyse ute.

Foto: (AP Photo/Mark Lennihan, File/NTB Scanpix

Foto: (AP Photo/Mark Lennihan, File/NTB Scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
24. mai 2019 - 09.31

DNB, Lloyds, KBC og HSBC er ifølge en sektoranalyse Morgan Stanleys toppvalg når det kommer til «gold-plated»-utbytte, skriver TDN Direkt.

 «Gold-plated» er bankene Morgan Stanley mener representerer de beste når det kommer til opprettholdbare utbytter. Det ser ifølge nyhetsbyrået etter banker med høy egenkapitalavkastning (ROTE), rikelig rom til fremtidige krav og sterk flerårig kapitalgenereringskapasitet - selv i et utfordrende rentemiljø.

«DNB, vår eneste «overweight» i Norden, drar nytte av en solid norsk økonomi og rentebane som støtter topplinjedynamikken. Banken har en sterk kostnadsdisiplin hvor effektiviteten er drevet av en mer avansert digital evne i forhold til flertallet av europeiske banker», skriver investeringsbanken.

Dette, i tillegg til relativt god utvikling i eiendeler innen energi, gir ifølge Morgan Stanley en solid resultatvekst, som støtter økende distribusjon av utbytte og tilbakekjøp.