Børs og finans

Siems diamant er «back in business»

Ankerhåndteringsfartøyet (AHTS) «Siem Diamond» har returnert til spotmarkedet. Etter hvert venter muligens en lengre jobb.

Kristian Siem. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen

Kristian Siem. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen

Artikkel av: Are  Strandli
31. mai 2019 - 20.18
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Siden juni 2015 har ankerhåndteringsfartøyet «Siem Diamond» som tilhører Siem Offshore ligget i opplag i Arendal etter å ha fullført en kontrakt i Brasil.

I starten av mai skrev Hegnar.no at båten var på vei tilbake igjen til markedet.

Etter et opphold ved det danske verftet Orskov i Frederikshavn, er det 2010-bygde fartøyet klar til å kjempe om oppdrag igjen.

Ifølge Westshore Shipbrokers befinner båten seg på britisk side av Nordsjøen.

Da spotmarkedet for AHTS-er fortsatt preges av sterk volatilitet, er det nærliggende å tro at Siem-båten etter hvert skal på en lengre kontrakt over sommeren, men at den først skal«varmes opp» med kortere spotoppdrag.

To lange kontrakter

Søsterfartøyet «Siem Pearl» ble forøvrig tatt ut i spotmarkedet igjen i månedsskifte mars/april.

Da hadde den 2009-bygde AHTS-en  ligget i opplag siden november i fjor. 

Siem Offshore har 10 ankerhåndtere i flåten. På grunn av et svakt marked i andre halvår i fjor ble rederiet i februar enige med långiverne sine om at en større del av gjeldsavdragene utsettes i 12 måneder. Den nye avtalen innebærer at 70 prosent utsettes, mot tidligere 30 prosent.

To av rederiets AHTS-er skal ifølge rapporten for fjerde kvartal 2018 være tildelt 90-dagers kontrakter med oppstart til sommeren.